ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ LIVERPOOL


Οι «Τρικαλινοί Φίλοι της Liverpool» σε συνεργασία με το Official Liverpool Supporters Club Thessaloniki Branch διοργανώνουν αιμοδοσία το πρωί του Σαββάτου 18/12 και ώρα 12:00 – 13:00 στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (Καρδίτσης 56).

Η αιμοδοσία σε σταθερή βάση αποτελεί για όλους τους φίλους του συνδεσμου μας σπουδαία προτεραιότητα και σκοπός μας είναι όλο και περισσότερα μέλη, συγγενείς και φίλοι μας να αποκτήσουν την ζωοδοτική ιδιότητα του εθελοντή αιμοδότη, δίνοντας αίμα δύο – τρεις φορές το χρόνο.

😷 Η διαδικασία διενεργείται υπό τους πιο αυστηρούς όρους ασφάλειας και υγιεινής από το εξειδικευμένο προσωπικό των κέντρων αιμοδοσίας και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

🙏 Ενημερώνουμε πως το απόθεμα της τράπεζας αίματος του συνδέσμου προσφέρεται σε όποιον το έχει ανάγκη – με προτεραιότητα στα μέλη – μετά από συνεννόηση με το προεδρείο του συνδέσμου.

📌 Σε αυτούς τους δύσκολους για την υγεία μας καιρούς, η ανάγκη για αίμα είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική και αφορά τους φίλους, τους συγγενείς, τα παιδιά μας, ακόμη και εμάς τους ίδιους!

Offer your blood and You’ll Never Walk Alone!

  • Που απευθύνομαι;

Εφόσον επιθυμείτε να δώσετε κι εσείς αίμα το Σάββατο 18/12, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χρήστο Σούλιο (κιν. 6972-861384).

  • Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;

Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσίων πρέπει να είναι τρείς μήνες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να δίνεις αίμα τέσσερεις φορές τον χρόνο. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα τρείς φορές τον χρόνο. Οι δότες αιμοπεταλίων μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια  συχνότερα. Πηγή: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – https://ekea.gr/

  • Έχω εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Μπορώ να δώσω αίμα;

Φυσικά! Αρκεί να έχει περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τον τελευταίο εμβολιασμό και να μην παρουσιάζετε συμπτώματα.

  • Αν δεν μπορώ να έρθω τη συγκεκριμένη ώρα αλλά θέλω να βοηθήσω να σωθούν ζωές, τι κάνω;

Μπορείτε να δώσετε αίμα σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας, χρησιμοποιώντας τον κωδικό #12906 που αντιστοιχεί στην τράπεζα αίματος του Official Liverpool Supporters Club Thessaloniki Branch.

💬 Κατά την έναρξη της αιμοδοσίας θα πρέπει να δηλώσετε πως δίνετε αίμα για την τράπεζα αίματος του Συνδέσμου Φίλων Liverpool Θεσσαλονίκης (κωδικός 12906).